BİRLİK SÜRECİ ASKIYA ALMA ÇALIŞMALARINDA İLK MEYVELERİNİ VERDİ... 4 Emsal Hammadde’de Vergi Sıfırlandı!

BİRLİK SÜRECİ ASKIYA ALMA ÇALIŞMALARINDA İLK MEYVELERİNİ VERDİ...
4 Emsal Hammadde’de Vergi Sıfırlandı!

Bildiğiniz gibi bir süredir PAGEV - PAGDER işbirliğinde Ekonomi Bakanlığı ile birlikte Türkiye ve AB’ de üretimi bulunmayan ya da üretimi yetersiz olan ürünlerde uygulanan Askıya Alma ve Kota Kontenjanı Sisteminin plastik hammaddelere de uygulanması için çalışmalar yürütülmektedir.

Yapılan bu yoğun çalışma ve işbirlikleri sonucunda aşağıda verilen dört adet ürün için gümrük vergisinin askıya alınması kararlaştırılmış olup, uygulama 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir. İşletmelerimizin bu uygulamadan yararlanabilmeleri için Temmuz ayından itibaren yapacakları ithalatlarda ürünün Askıya Alma ve Kota Kontenjanı V sayılı listesinde yer aldığını gümrük işlemleri sırasında belirtmeleri yeterli olacaktır.

Plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı performansı daha da artırması için hammadde ithalatı üzerindeki yüksek vergiler sorununun ortadan kalkması oldukça önemlidir. Dört adet ürün için alınmış olan gümrük vergisi muafiyeti bir emsal teşkil edecek ve diğer hammaddeler için de askı veya kota kontenjanı alınmasının önünü açacaktır.

Bu sebeple 13 Mayıs 2014, Salı günü 10.00 - 12.00 saatleri arasında WOW Airport Hotel İstanbul’da PAGEV- PAGDER işbirliği ile bir toplantı organize edilecek ve Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nden uzmanların da katılımıyla önümüzdeki başvuru sürecinde yapılacak çalışmaların başarı ile bitirilmesi amacıyla yapılabilecek çalışmalar ve stratejiler belirlenecektir.

Toplantıya katılmak isteyen firma temsilcilerinin katılımlarını yagmur.cengiz@pagev.net.tr Yağmur Cengiz 'e bildirmelerini önemle rica ederiz.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5