BAŞKAN YAVUZ EROĞLU’DAN MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER’E ZİYARET

PAGEV’den mesleki eğitime mükemmeliyet desteği

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i ziyaret ederek vakfın eğitim alanında gösterdiği faaliyetler ve yakında faaliyete geçecek olan PAGEV Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgi verdi. Bakan Yardımcısı Özer de görüşmede özellikle mesleki eğitime verdikleri öneme vurgu yaptı ana amaçlarının mesleki eğitimdeki kaliteyi arttırmak olduğunu ve bu konuda birçok çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yavuz Eroğlu, PAGEV’in mesleki eğitim konusunda gerek hâlihazırda faaliyet gösteren Gebze ve Küçükçekmece’deki okulları ve yurt çapında desteklediği plastik bölümü olan üniversite ve meslek liselerindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken Özer’e son dönemde meslek liselerini gösterdikleri yakın ilgi ve sorunların çözülmesi noktasındaki aktif çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Görüşmede sektörün kalifiye eleman ihtiyacının önemini vurgulayan Eroğlu, meslek liselerinde teknik imkanların ve öğrenim kalitesinin artırılması konusunda görüş birliğinde olduklarını belirtti.

PAGÇEV’in eğitim faaliyetlerinden de bahseden Yavuz Eroğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşumuz PAGÇEV vasıtası ile bugüne kadar 30.000 öğrencimize geri dönüşüm ve çevre eğitimi verdik. Bunu Türkiye çapında gerek müfredatı ekleyerek gerekse de sahada okullarda yapacağı eğitimlerle daha da ileri taşımak istemekteyiz” dedi.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, görüşmede özellikle mesleki eğitime verdikleri önemi vurgu yaptı. Ana amaçlarının mesleki eğitimdeki kaliteyi arttırmak olduğunu söyleyen Özer, bu konuda PAGEV ile de ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Özer, “Bakanlık olarak özellikle yeni binalar yapılmasından çok hali hazırdaki okulların ve öğrencilerin eğitim kalitesinin arttırılmasını hedefliyoruz” dedi. Bakan Yardımcısı Özer, sektörünün katma değerini artırmak ve sanayici-üniversite ve meslek lisesi öğrencilerimiz arasında bir köprü olmak üzere kurduğu PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi konusunda desteklerini de ifade etti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konunun yakın takipçisi olduğunu belirtti.

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

Prof. Dr. Mahmut Özer 5 Mayıs 1970 Tokat'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini bu ilde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992'de mezun olan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı. Özer, 1992-1994 yıllarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında elektronik mühendisi, 1994-2002 yıllarında da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmalarda bulundu. Temmuz 2002'de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçentlik görevine başlayan Özer, aynı üniversitede 2005-2010 yıllarında doçent olarak görevine devam etti. Temmuz 2010 itibarıyla profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyesi olan Prof. Dr. Mahmut Özer, evli ve üç çocuk babasıdır. Mahmut Özer son olarak ÖSYM Başkanlığı görevini icra ediyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan atama ilanının ardından yeni görevi olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yardımcılığını üstlenmiştir.

 

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5