Avrupalı Dernekler, Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği üzerine bir karar çağrısında bulundular

VDMA, GKV ve İKV Dernekleri, Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği (PPWR) üzerine bir karar çağrısında bulunuyor:

Herkes için aynı kurallar: AB iç pazarını malzeme tarafsız/adil ambalaj düzenlemesi ile güçlendirin!

• Malzeme hareketinin serbest dolaşımı için standartlaştırılmış AB yönergeleri

• Döngüsel ekonomi ve iklim koruma anlamında plastiklere özel kurallar olmadan, malzeme tarafsız, adil gereklilikler

GKV Alman Plastik Dönüştürücüleri Derneği, PAGEV’in paydaş kuruluşu olan IKV Alman Plastik Ambalaj ve Filmler Derneği ve VDMA Plastik ve Kauçuk Makine Derneği, Avrupa Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Düzenlemesi'nin (PPWR) son aşamasındaki karar vericilere ortak bir mesaj gönderiyor.

Eğer PPWR, AB ekonomisi ve aynı zamanda iklim koruma için bir başarı olacaksa - ki bu potansiyeli olduğuna inanıyoruz - o zaman temel bir gereklilik var: herkes için aynı kurallar uygulanmalı. Bu, tek iç pazarın standartlaştırılmış düzenlenmesine ve malzeme tarafsız gerekliliklere plastikler veya kağıtlar için özel kurallar veya muafiyetler olmaksızın uygulanır. AB genelinde bağlayıcı ve uygulanabilir koruma korkuluklarına ihtiyacımız var.

Bir uzlaşıyı müzakere etmeyi kolaylaştırabilirse de, kararları üye devletlere devretmek hepimiz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Lütfen AB düzeyinde standartlaştırılmış ve uygulanabilir çözümler için savaşın. Ve bu kısa sürede tüm konularda mümkün değilse, özellikle kritik ve yaygın konuları bir sonraki adımda düzenleyin. Sonuçta, AB'de 27 farklı döngüsel ekonomi olamaz!

Plastikler, malzeme olarak maalesef politik kararlarda bile yüksek itibara sahip değildir. Sanayi olarak, döngüsel ekonomiye ve plastik uygulamalarının sürdürülebilir performansına yönelik dönüşümümüzü göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Burada, kararlarınızın plastik hakkında güncellenmiş çekinceler veya hatta önyargılar tarafından yönlendirilmesine izin vermemeniz için size çağrıda bulunuyoruz. Ekolojik olarak gerekçesiz malzeme özel kuralları ve yasaklara, azaltma hedeflerine, geri dönüşülebilirlik gereksinimlerine, geri dönüştürülmüş içeriklere ve yeniden kullanıma muafiyetleri iptal edin.

Bir örnek: Yıllardır uzmanlar, kolayca geri dönüştürülebilen plastik ambalajların zor geri dönüştürülebilen plastik kaplı kağıt ambalajlarla değiştirme eğilimine karşı uyarıyorlar. PPWR'daki plastik için azaltma hedefleri ve kağıt kompozitlerde geri dönüştürülebilirlik veya geri dönüşümler kullanımına muafiyetler, bu istenmeyen eğilimi büyük ölçekte teşvik edecektir. Bu kesinlikle sizin çıkarınıza olamaz. *Bağımsız uzmanlara sesleniyoruz; bunlar arasında çevre STK'larından olanlar da dahil olmak üzere, dinleyin! Malzemelerin kendi özellikleri ile adil bir rekabet içinde olduğu bir düz zemini yaratın.

Malzemelerin kendi özellikleri ile adil bir rekabet içinde olduğu bir düz zemini yaratın. Geri dönüşüm, kaynak koruma, Co2 azaltma ve doğrulanabilir gerçekler, herkesin uymak zorunda olduğu kurallar olsun. Bu şekilde, AB'yi ekonomik bir yapı, bir yaşam alanı ve iklim koruma açısından büyük bir fark yaratma şansınız olacaktır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen e. V., Almanya ve Avrupa'daki plastik ambalaj ve film üreticilerini temsil eden bir endüstri birliğidir.

GKV Gesamtverband Kunststoffverarbeitende Industrie, Alman plastik işleme endüstrisinin çatı kuruluşudur.

VDMA içindeki ticaret birliği, 200'den fazla Avrupalı plastik ve kauçuk makine üreticisinin çıkarlarını temsil eden bir grup oluşturur.

* Güncel bağımsız, bilimsel bir çalışma: Alternatiflerle Plastiklerin Değiştirilmesi, Çoğu Durumda Seragazı Emisyonları İçin Daha Kötüdür, Cambridge, Sheffield, Stockholm 2024

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5