Avrasya Ambalaj Fuarı’na Yurtdışından Rekor Ziyaretçi

Ambalaj sektörünün en prestijli fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj Fuarı’nın 23’üncüsü 25-28 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve REED TÜYAP Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen fuarda 1000’den fazla özel ziyaretçi misafir edilirken yurtdışından gelen ziyaretçi oranında büyük bir artış gerçekleşti ve yeni pazarlarda yeni iş ortaklıklarına imza atıldı.


Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliğiyle gerçekleştirilen, sektörün Türkiye’deki en önemli buluşma platformu 23. Avrasya Ambalaj Fuarı, 25-28 Ekim tarihleri arasında 43 ülkeden 1.122 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla,108 ülkeden 60 bine yakın ziyaretçi ve 7 bin 500’e yakın yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Fuara gelen ziyaretçi oranında 2016’ya göre; toplam ziyaretçide yüzde 7’ye, yurt dışı ziyaretçide yüzde 22’ye yakın artış görüldü.


Avrasya Ambalaj Fuarı; sektörün diğer dernekleri Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (SEPA)'nın da desteğini alıyor.

Fuarda ASD ve Reed Tüyap ekiplerinin birlikte yürüttüğü yurtdışı çalışmaları kapsamında bu yıl Fas ve Nijerya konuk edilirken Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya’dan da üst düzey sektör profesyonelleri ağırlandı. Yurt dışı katılımında yaşanan rekor artışı değerlendiren ASD Başkanı Zeki Sarıbekir “Yeni pazarlara ihtiyacımız var. Bu sebeple ASD olarak Reed Tüyap ekipleriyle Fas’ta yürüttüğümüz yoğun çalışmalar sonucunda bu yıl fuarda Fas ve Nijerya’yı konuk ülke olarak ağırlarken bu ülkelerden özel alım heyetleri getirttik. Bu yıl hedefimiz Kuzey Afrika pazarı oldu. Fuarın satış ve pazarlama ekibi, sektör firmalarının portföyünde olmayan yeni firmalara ulaşarak yeni iş ortaklıkları için görüştüler. Fuar her geçen yıl daha çok ilgi görüyor. Bu yıl, özellikle yurtdışından gelen ziyaretçi oranında ciddi derecede bir artış yaşandı. Bu da Türkiye Ambalaj Sektörü olarak dünya çapında daha görünür hale geldiğimizin bir kanıtı. Önümüzdeki yıllarda yeni pazarlar edinerek dünya pazarından aldığımız payı artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Avrasya Ambalaj Fuarı’nda her zaman olduğu gibi yerini alan PAGEV ve PAGÇEV, fuar boyunca gerek yerleşik stantlarında ve gerekse de katılımcılar ile temasları ile sektör paydaşları ile bir araya geldi. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu Başkanlığındaki PAGEV Heyeti dört gün boyunca üye ve meslektaşların güncel konu ve beklentileri ile yakından ilgilendiler.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5