Atık İthalat Denetimi Tebliği Yayınlandı

Geri dönüşüm sektörünün Türkiye’de gelişimi ve önündeki engellerin kaldırılması için PAGEV ve Başkanlığını yaptığımız üst kuruluşumuz TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisimizin gücüyle çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Bu çerçevede Bakanlıklarımız ve ilgili kurumlarla yürütülen çalışmalar konusunda sektörü ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Bildiğiniz üzere, 11 Aralık 2020 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde Bakanımız Sn. Murat Kurum ve Başkanımızın demeçlerine yer verilen haberde 2020 sene sonunda yapılacak "Atık İthalatı Tebliği" ile ilgili sizleri bilgilendirmiştik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nitekim bu haberde belirtildiği üzere Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Atıkların İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2021/3)'nin yürürlüğe girmesiyle aşağıda GTİP ve tanımları belirtilen geri dönüşüm sektörünün kullandığı hurdalar:

3915.90.11.90.00 Diğerleri

3915.90.80.00.19 Diğerleri

ithali yasak atıklar listesine alınmıştır. Bu çerçevede geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yaptığımız görüşmelerde; bu listeden olası istisnalar, kotalar, ihracatın istisnası gibi konular tekrar değerlendirilmiştir. Konuları yakından takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Resmi Gazete'de yayınlanan Tebliği okumak için tıklayınız.

11 Aralık 2020 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde konuyla ilgili yayınlanan haber için tıklayınız.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5