İHRACATÇIMIZIN ÜZERİNDEN BİR YÜKÜ DAHA KALDIRDIK ! HAYIRLI OLSUN

İHRACATÇIMIZIN ÜZERİNDEN BİR YÜKÜ DAHA KALDIRDIK !

HAYIRLI OLSUN

ARTIK İHRACATÇIDAN KEYFİ TARTIM ÜCRETİ ALINAMAYACAK

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ihracat yapan tüm sektörlerdeki firmalarımızı ilgilendiren bir haksız kesintiyle daha karşı karşıya olduğumuzu belirtmiştik.

Liman işletmeleri ve acenteler tarafından yapılan haksız tartım ücreti (VGM/DBA) kesintisi ilgili ile bilgilendirme yapmış ve sonuç alıncaya kadar konunun takipçisi olacağımızı paylaşmıştık. Takip eden süreçte konuyu; Bakanlığımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz, Sektörümüz ve Görsel-Yazılı Basında dile getirdik.

Nitekim ısrarlı takibimiz neticesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Sn. Suat Hayri AKA tarafından Linkteki Genelge yayınlanarak konu hakkındaki taleplerimiz ihracatçılarımızın menfaatine uygun şekilde karşılanmıştır.

Bundan sonra tüm sektörlerde faaliyet gösteren;

- Kendi tartısı olan ihracatçılarımızdan, liman işletmesi herhangi bir isim altında (bildirim ücreti, DBA ücreti v.s.) ayrıca bir ücret tahsil edemeyecektir.

- Kendi tartısı olmayan ihracatçılarımızdan, tartım hizmeti veren liman işletmesi; konteyner başına, eskisi gibi 50 Amerikan Dolarına varabilen keyfi uygulama yapamayacak, maksimum 60 TL. ücret tahsil edebilecektir.

Konu hakkındaki genelge linkte olup, ihracatçılarımızın bu genelge çerçevesi dışında ücret talep eden liman işletmelerini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza bildirmeleri önem arz etmektedir.

İhracatçımıza hayırlı olmasını diler, sorunun çözümü noktasında desteklerini esirgemeyen başta; Bakanımız Sn. Ahmet ARSLAN, Müsteşarımız Sn. Suat Hayri AKA, Kıymetli Bürokratlarımız,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz, Türkiye İhracatçılar Meclisimiz, İstanbul Sanayi Odamız, İstanbul Ticaret Odamız, TOBB Plastik Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisimiz olmak üzere emeği geçen tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Saygılarımla,

Yavuz EROĞLU
PAGEV Başkanı
TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı

Liman Başkanlıklarının telefon ve e-mail adresleri için tıklayınız.

Hürriyet Gazetesi'nde Çözüme Destek Verenler Şükran Listesi İlanımız

Sorun Neydi ? Nasıl Çözdük? Detaylar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Konuya ilişkin Yayınladığı Genelge

Tartım Ücreti (VGM veya DBA) Kesintisi Bloomberg HT Ana Haber Bilgilendirme Videosu

10 Soruda İhracatçılar İçin Konteyner Tartımı (SOLAS)

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5