ARÇELİK TEKNİK LİDERİ METİN BİLGİLİ TARAFINDAN TEMEL VE İLERİ PLASTİK ENJEKSİYON SEMİNERİ VERİLDİ

PLASTİKTE TEMEL VE İLERİ ENJEKSİYON PROSESLERİ TARTIŞILDI
PAGEV teknolojik gelişmeler için sektöre yol gösteriyor...

Günümüzde teknoloji giderek gelişiyor… Teknolojiye bağlı olarak talepler de değişiyor… Plastik sektörü de üretim ve ihracatta ilerlemek için değişen süreçleri yakından takip ediyor. Bu doğrultuda sektör temsilcilerini dünya piyasasında kullanılan son yöntemler hakkında bilgilendirmek amacıyla yola çıkan PAGEV, “Temel ve İleri Plastik Enjeksiyon” süreçleri ile ilgili teknik eğitim semineri düzenledi. Arçelik Teknik Lideri Metin Bilgili’nin eğitmen olarak katıldığı seminere sektör temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektördeki öncülüğüne devam ediyor. Üretim ve ihracat çalışmalarının yanı sıra eğitim misyonu kapsamında teknik eğitim seminerlerini de hayata geçiren PAGEV, son olarak “Temel ve İleri Plastik Enjeksiyon” konusunu mercek altına aldı. Sektörün üretim, Ar-Ge, yönetici ve teknik gibi farklı alanlarında faaliyet gösteren temsilcilerine yönelik düzenlenen seminer, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Seminerin eğitmenliğini ise Arçelik Teknik Lideri Metin Bilgili üstlendi. Seminer kapsamından enjeksiyon konusunda her türlü detay ve gelişme sektör temsilcileri ile paylaşıldı.

‘Temel ve İleri Plastik Enjeksiyon Semineri’nin açılışını yapan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türk plastik sektörü olarak üretimde Avrupa’da ikinci, dünyada ise yedinci sıradayız ve yolumuza başarılı bir şekilde devam ediyoruz. İhracatımız da aynı doğrultuda her yıl giderek büyüyor. Ancak ihracat da daha başarılı bir noktaya ulaşmanın yollarını arıyoruz ve bununla ilgili dünyadaki rakiplerimizi çok yakından takip ediyoruz. Sonuçlar sektör olarak teknolojik gelişim, inovasyon, bilgi ve yeniliğe ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Ayrıca eğitim de başarının en etkin anahtarı. Bizde PAGEV olarak eğitime verdiğimiz önem doğrultusunda Gebze ve Halkalı da iki okul yaptırdık. Bu okullarımız ile sektörümüzün ihtiyacı olan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca üniversitelerde bulunan plastik bölümlerine de maddi ve manevi destek veriyoruz. Çünkü ülkemiz eğitimli ve gelişmiş bir sanayi gücüne kavuşmalı ki bizlerde çıtamızı bir üst seviyeye taşıyalım. Bugün burada başlattığımız seminerimiz de eğitime verdiğimiz desteğin bir devamı. Katılım gösteren tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Arçelik Teknik Lideri Metin Bilgili “Temel ve İleri Plastik Enjeksiyon” konusu kapsamında hazırlamış olduğu sunuma başladı. Sektör mensuplarına bilinmesi gereken yeni teknolojileri ile genel anlamda doğru bilinen ancak eksik ve yanlışlar içeren genel kanıların düzeltilmesi için de dipnotlar veren Bilgili, özellikle dünyanın başlıca plastik üretim merkezlerinde uygulamaları da içeren filmlerden kısa gösterimler eşliğinde anlatımını zenginleştirdi. Son derece dinamik ve hareketli geçen seminere sektör genelinde 40 firmadan 80 profesyonel gün boyu yoğun bir ilgi gösterdi. “Temel ve İleri Plastik Enjeksiyon” nde ana başlıklar olarak; Genel Enjeksiyon proses yöntemleri, Enjeksiyon makinesi ekipmanları ve yardımcı ekipmanlar, Enjeksiyon prosesi ve hammadde ilişkisi, Enjeksiyon fazı ve hammadde, parça tasarımı, kalıp, makine proses etkileri, Tutma basıncı fazı ve hammadde, parça tasarımı, kalıp, makine proses etkileri, İtme fazı ve hammadde, parça tasarımı,kalıp,makine proses etkileri, Enjeksiyon parametrelerinin parça kalitesine etkileri, Kapama kuvveti hesaplamaları, Enjeksiyon makineleri türleri, Özel enjeksiyon prosesleri, Enjeksiyon parça problemleri, tasarım, proses, hammadde ilişkileri, Makine bareli temizleme-Renk değişimi, Kalıp terleme problemi, Kolon sarkmaları ve önlemleri, Enjeksiyon makine seçimi ve teklif alma ve Geleceğin enjeksiyon makinesi konularıyla ilgili yeni ve gelecekteki teknolojiler ele alındı.

Soru ve cevap kısmının ardından tamamlanan seminere katılan izleyiciler konuları daha da geniş kapsamda ele alacak daha geniş zamanlı yeni seminerlere sektörün ihtiyaç duyduğunu belirterek PAGEV organizasyonundan duydukları memnuniyetlerini de ifade ettiler.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3