Acil Çalışma İzni Hakkında

Değerli Sektör Mensuplarımız,

Bildiğiniz gibi bu hafta sonu gerçekleşecek olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili Genelge dün İçişleri Bakanlığı'nca yayınlandı. Bizlerin; tüm kimya, plastik, geri dönüşüm sektörlerimizi de kapsaması için çaba gösterdiğimiz bu süreçte, özellikle yayınlanan genelgede; Petrokimya, Gıda/Temizlik/İlaç sektörleri için Ambalaj üretimi, Hijyen malzemeleri üretimi yapan firmalarımız için çalışma izinleri çıkarken, diğer bazı sektörlerimizle ilgili durum netlik kazanmadı.

Hafta sonu çalışmak isteyen ve genelgede açıkça ismi zikredilmemiş alt sektörlerde çalışan firmalarımız için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yeni bir bilgi paylaştılar.

Bu çerçevede "Günlü ihracat bağlantı ve taahhüdü olan firmalar, faaliyetlerine ara vermesi durumunda büyük zarar oluşturacak imalat sanayi firmaları ile faaliyetlerine devam eden sektörlere girdi ve hammadde sağlayan firmalar" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını da referans göstererek bulundukları İl Valiliklerine başvuru yaparak sokağa çıkma yasağı ile ilgili taleplerini ivedilikle bildirmelidir.

Not: Genelgede açıkça alt sektörleri belirtilen firmalarımızın (Petrokimya, Gıda/Temizlik/İlaç sektörleri için ambalaj üretimi, hijyen malzemeleri üretimi yapan) böyle bir başvuru yapmasına gerek yoktur.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Konuya İlişkin Talimatı için tıklayınız.

16.04.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesi için tıklayınız.

Saygılarımla,

Yavuz EROĞLU
Başkan

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5