AB Şimdi de Tüm Plastik Ambalajları mı Yasaklıyor

AB TÜM PLASTİK AMBALAJLARI HEDEFİNE ALDI

Avrupa Birliği'nin geçen yıl çeşitli plastik ürün ve ambalajların kullanımını 2021 yılından sonra yasaklamasının ardından yeni AB Çevre Komiseri Virjinius Sinkevicius geçen hafta Alman Die Welt gazetesine tüm plastik ambalajların yasaklanması ile ilgili düşünceleri olduğuna dair demeç verdi.

İşte bu ve benzeri plastik sektörüne yönelik olumsuz gelişmelerin arttığı kritik bir süreçte, Türkiye'nin en önemli meslek kuruluşlarından PAGEV, Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Sektörün ve üreticilerin sorunlarının çözülmesi noktasında önemli çalışmalara imza atan Yavuz Eroğlu, 30 yıllık PAGEV tarihindeki en geniş katılımlı seçimde tek aday olarak, oy birliğiyle yeniden Başkan seçildi.

Böylece küresel baskılara karşı birleşen Türk Plastik Sektörü bölünme ve kısır çatışmalar yerine Güç Birliğini seçti.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik sektörüyle ilgili yeni yasakların kapıda olduğunun ve buna karşı tüm sektör paydaşlarının ortak akılla güç birliği yapması gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti; "AB Çevre Komiseri, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Birliği olarak tüm plastik ambalajları yasaklamayı düşündüğünü açıklamış. PAGEV olarak bizler ise döngüsel ekonomide plastiğin geleceğini tehdit etmesi nedeniyle bu yasakları son derece akıl dışı buluyoruz. Komiser, bu açıklamalarının geri dönüştürülebilir ambalaj veya geri dönüşüm tesisi yatırımı yapmayı planlayan kişilerce nasıl algılanacağını düşünmek zorundadır. Yönetim kurulunda yer aldığım Brüksel merkezli Avrupa Birliği Plastik Üreticileri Derneği (EuPC) olarak da kendisine tepkimizi ilettik" dedi.

AB Komiserinin Die Welt gazetesine verdiği demeç için tıklayınız.

PAGEV Genel Kurul fotoğraflarını görmek için tıklayınız.

Tarihi Genel Kurul Videosunu izlemek için tıklayınız.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5