2024 PAGÇEV PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM ÖDÜLLERİ FİNALİSTLERİ AÇIKLANDI


2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri 
Finalistleri Açıklandı

Kazananlar 2 Mayıs'ta İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Konferansı'nda açıklanacak

TÜYAP ve PAGÇEV Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneği ve TÜYAP iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Fuarı, aynı zamanda Türkiye’nin ilk PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’ne de ev sahipliği yapacak. 7 farklı kategoride verilecek ödüllerin finalistlerinin listesini açıklandı. Yedi ödülün kazananları, tüm finalistlerin ürünlerinin de sergileneceği RePLast Eurasia Fuarı’nın ilk günü olan 2 Mayıs'ta açıklanacak.

PAGÇEV Başkanı Sayın Yavuz Eroğlu “Bu yıl finale kalan tüm yarışmacıları kutluyorum. Türkiye'deki tüm plastik değer zincirinden marka sahipleri, ürün ve ambalaj tasarımcıları, hammadde üreticileri, makine ve ekipman üreticileri finalistler arasında yer alıyor. Her ürün ve proje, Türkiye geri dönüşüm endüstrisinin son on yıldır sektöre yaptığı yatırımların açık bir sonucudur. Yeni mevzuatlar oluştururken bunu unutmamalıyız. Ayrıca finalistlerimizin çeşitliliği, plastiklerin döngüsel ve sürdürülebilir kullanımı konusunda Türkiye plastik endüstrisi olarak kaydettiğimiz kayda değer ilerlemenin bir kanıtıdır.” dedi.

2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, Plastik geri dönüşümü alanında hammadde ve teknoloji üretenlerin yanında, geri dönüştürülmüş hammaddeden yapılan ürünlerin de ödüllendirileceği bir platform olacak. Ödüller, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı, ürün tasarımı ve üretim alanında güncel gelişmelere dair de fikir verirken, geniş kitlelere de ilham verecek.

2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Finalistleri: 

Yılın Otomotiv, Elektrik veya Elektronik Ürünü - otomotiv ve elektrik ürünlerinde kullanılan ve geri dönüştürülmüş malzeme içeren plastik parçalar:

  • EUROTEC MÜHENDİSLİK PLASTİKLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.
  • BURPOL POLİMER PLASTİK SAN. TİC. A.Ş.

 

Yılın Altyapı ve İnşaat Ürünü - her türden iç ve dış yapı ürünleri:

  • GURBETÇİLER PLASTİK SAN.VE TİC.A.Ş.
  • METROPLAST AMBALAJ TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.

 

Yılın Ev, Mutfak Gereçleri ve Eğlence Ürünü - geri dönüştürülmüş içeriğe sahip her türlü ev ve eğlence eşyasını kapsar:

  • MTM PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM SAN VE TİC. LTD. ŞTİ.
  • SEM PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş.  - PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş. - CERTILOOP YEŞİL DÖNÜŞÜM SERTİFİKASYON HİZMETLERİ A.Ş.

 

Yılın Plastik Paketleme ve Ambalaj Ürünü - geri dönüştürülmüş içeriğe sahip tasarım yeniliği ve geri dönüşüm için tasarım açısından değerlendirildi:

  • NESTLE WATERS TÜRKİYE
  • KOROZO AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.
  • BURKASAN PLASTİK ATIK YÖNETİMİ VE ÇEVRE DANŞ. HİZM. İNŞ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. - UNILEVER SANAYİ VE TİCARET TÜRK A.Ş.

 

Yılın Ürün Teknolojisinde Yeniliği - plastik ürünlerin geri dönüştürülebilirliğini artırmak veya geri dönüştürülmüş malzemeleri ürün üretimine dahil etmek:

  • PLASTİC MOVE
  • SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
  • PLASTIC BİOLİVE BİYOLOJİK VE KİMYASAL TEKNOLOJİLER SAN. VE TİC. A.Ş.

 

Yılın Geri Dönüşüm Makinelerinde Yeniliği - plastik geri dönüşüm süreçlerinin verimliliğini ve etkinliğini artırmak:

  • BALYEMEZ AR-GE MAKİNE KİMYA VE ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. A.Ş
  • ALTECH MAKİNE SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ 

 

Yılın Plastik Geri Dönüşüm Elçisi - Türkiye plastik geri dönüşümüne olağanüstü katkıda bulunan kişi:

  • ALİ KANTUR

 

2024 PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri jürisinde TOBB Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclis Başkanı Ali Kantur, TOBB MEYBEM Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, Benli Recycling Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Benli,   Disan Hidrolik Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Can, EuPC Genel Müdürü Bernard Merkx, PAGÇEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Burkasan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kılıç, İnan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mercan ve Tanrıkulu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Tanrıkulu yer almaktadır. 

PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, plastiklerin döngüsel kullanımında yenilikçiliğin ödüllendirilmesi bakımından ulusal bir standart haline gelecek. Ödüller sektör oyuncularını geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını daha da arttırmaya ve geri dönüşüm hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya motive edecek. Ödüle aday gösterilenlerin karşılaması gereken bir dizi kriter arasında; ürünlerin ve yeniliklerin Türkiye’de tasarlanmış, geliştirilmiş veya üretilmiş olması, ürünlerin en az %25 oranında geri dönüştürülmüş içeriğe sahip olması ve tüm başvuruların sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ve sıfır atık politikasını teşvik etmesi yer alıyor. Ödüller sektör oyuncularını geri dönüştürülmüş plastik kullanımını daha da arttırmaya ve geri dönüşüm hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya motive etmek için önemli bir misyon üstlenecektir.


PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri 2024 hakkında detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3