16. PAGEV DÖNGÜSEL PLASTİK EKONOMİSİNDE YENİ NESİL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONGRESİ SUNUMLARINI İSTİFADENİZE SUNUYORUZ

16. PAGEV DÖNGÜSEL PLASTİK EKONOMİSİNDE YENİ NESİL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONGRESİ SUNUMLARINI İSTİFADENİZE SUNUYORUZ

16. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi bu yıl “Döngüsel Plastik Ekonomisinde Yeni Nesil Sürdürülebilirlik” ana temasıyla düzenlendi. 21 Kasım 2023 tarihinde Tüyap Palas Hotel İstanbul'da gerçekleşen kongrede, Türkiye ve yurt dışından kamu kurumu temsilcileri, uzmanlar ve sektör temsilcileri sektörün geleceğini döngüsel ekonomi çerçevesinden tartıştı. 

16. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi Kısa Tanıtım Filmi İçin Tıklayınız.

Sunuculuğunu Sevinç Satıroğlu'nun, Moderatörlüğünü ise Habertürk TV Ekonomi Müdürü Zeliha Saraç'ın yaptığı kongremiz, PAGEV Kongre Komite Başkanı Hamdi Yazır'ın hoşgeldiniz konuşması ve ardından PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu, Dünya Bankası (IFC) Kıdemli Yatırım Yöneticisi Barış Tunçsiper, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Ekonomi Yöneticisi Elif Baknalı, Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği (TÜDAM) Vedat Kılıç, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikları Müdür V. Ayşe Melis Kocatürk’ ün yer aldığı ilk panelde, önemli isimler Yeşil Dönüşümün 3 Anahtarı olan Yeşil Finansman, Atığa Ulaşmak ve Zihniyet Dönüşümünü dinleyicilerle paylaştılar.

Etkinliğin öğleden önceki ikinci panelinde; İnan Pls Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Güven Türkiye'de yeşil teknoloji, SİBUR Türkiye Pazarlama Direktörü Tolga Yalnız Geri Dönüşümde Güncel Hedefler, Lummus Novolen Technology İş Geliştirme Lisanslama Direktörü Manfred Wittner Biyo-Polipropilen ve mekanik geri dönüşüm için sürdürülebilir çözüm, TOMRA Satış Direktörü Serkan Orhan Gelişmiş Mekanik Geri Dönüşümde Sensör Tabanlı Ayıklama, NGR Satış Müdürü Sven Ortner Plastiği Döngünün İçinde Tutmak ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş konularına değinerek, yeşil teknolojiler üzerine çalışmalarını paylaştılar.

Etkinliğin öğleden sonraki kısmında ise Alman Plastik Ambalaj Derneği Genel Müdürü Dr. Martin Engelmann, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ümit Yasin Güven, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döngüsel Ekonomi ve Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Sabriye Ayhan, T.C. Ticaret Bakanlığı AB Teknik Mevzuat Dairesi Başkanı Dr. Nesrin Gündoğan Üzer, CERTILOOP Genel Müdürü Yağmur Eroğlu, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı Gıda Mühendisi Serap Akalın Kızıloğlu'nun yer aldığı "Yeşil Dönüşümle İlgili Yasal Düzenlemeler" konulu üçüncü panel yapıldı.


 

TÜYAP'ın Etkinlik Sponsorluğu ile gerçekleşen ve Balkan Plastik'in Öğle Yemeği Sponsoru, ARNICA’nın Kahve Molası Sponsoru, BOYKAN’nın Yaka Kartı Sponsoru, ABB Elektrik, Karataş Makina, Lummus Technology ve TSP Grup Makina’nın Altın Sponsor, CERTILOOP, Dizayn Konsept, Lüks Plastik ve Üner Plastik’in Gümüş Sponsor, ARBUG Industry, Çağrı Endüstri, İnan Makine ve STARFLOT Plastik'in Bronz Sponsor, Chemorbis'in Çekiliş Sponsoru olduğu Kongremize gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederiz.

Etkinliğimize katılamayan meslektaşlarımızın; kongremizde gerçekleşen tüm konuşmaları izlemeleri ve yeni gelişmelerden haberdar olabilmelerini sağlamak düşüncesiyle, kongremizdeki konuşmaların tamamını aşağıdaki linklerde paylaşıyoruz.

Kongre Konuşma Video ve Sunumları

Kongre Tanıtım Filmi

Kongrelerimiz ile ilgili detaylı bilgiye www.turkispic.com adresinden ulaşabilirsiniz.

03 Aralık 2024'de yeni Kongremizde buluşmak üzere!

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5