11. GPCA Yıllık Forumu "Rekabetçilik: Yeni Dalgalarda Yüzmek" Temasıyla 27- 29 Kasım 2016 tarihleri Arasında Dubai'de gerçekleşiyor

ADNOC ve Saudi Aramco Üst Düzey Yöneticileri 11. GPCA Yıllık Forumunun açılışını yapıyor

11. GPCA Yıllık Forumu "Rekabetçilik: Yeni Dalgalarda Yüzmek" temasıyla 27- 29 Kasım 2016 tarihleri arasında Dubai'de gerçekleşecek.

Bölge ve dünya kimya sanayinden 2000'den fazla lideri ağırlaması beklenen konferansın açılış konuşmalarını BAE Devlet Bakanı ve Abu Dhabi Milli Petrol Şirketi (ADNOC) CEO'su Ekselansları Dr. Sultan Al Jaber ve Saudi Aramco Başkanı ve CEO'su Amin H. Nasser yapacaklar.

GPCA Genel Sekreteri Dr. Abdulwahab Al-Sadoun konuyla ilgili olarak: “Belirsiz piyasa koşulları söz konusuyken, yeni büyüme yolları ve gelişme fırsatları bulmak; Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan bu gerçekliği anlıyor ve gelişimi yönlendiriyor.

Hem Ekselansları Dr. Al Jaber hem de Nasser görevlerine yeni geldiler. Her ikisinden de ADNOC ve Aramco'ya taze, yeni stratejiler getirmeleri bekleniyor; bu BAE ve Suudi ekonomilerinin evrimi için hayati önem taşıyor. Bakış açıları tüm GPCA üyeleri için son derece değerli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

GPCA tarafından yapılan araştırmaya göre BAE ve Suudi Arabistan'ın 2016 yılında petrokimya kapasitesi sırasıyla 13.7 milyon ton ve 98.5 milyon tondur. Birlikte, bu iki GCC üyesi Arap Körfezi kimyasal portföyünün %74'ünü oluşturmaktadır.

Dr. Al-Sadoun “ADNOC ve Saudi Aramco'nun ortaya çıkışı ile sırasıyla BAE ve Suudi Arabistan'ın tarihleri arasında ayrılmaz bir bağ vardır,” dedi.

“Her iki şirketin de son on yıl içerisinde pazarlama (downstream) sektörlerine doğru genişlemesi uluslararası petrol ve kimyasal şirketleri ile stratejik ortaklıklar doğurmuş, her iki ekonominin de uluslararası kimlik kazanmasını desteklemiştir. Bu trend devam edecek, içinde bulunduğumuz dönemin bölgenin üretim (upstream) ve pazarlama (downstream) sektörleri için çok heyecan verici bir dönem olmasını sağlayacaktır.”

GPCA Yıllık Forumlarının daha önceki açılış konuşmacıları arasında Suudi Arabistan Petrol ve Maden Kaynakları eski Bakanı, Ekselansları Ali Al-Naimi, BAE Enerji Bakanı, Ekselansları Suhail Al Mazrouei, Suudi Arabistan Petrol ve Maden Kaynakları Bakan Yardımcısı Prens Abdulaziz bin Salman Bin Abdulaziz Hazretleri, ve Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Ekselansları Dr. Mohammed Saleh Al- Sada yer almaktadır.

Dr. Al-Sadoun sözlerini şöyle sürdürdü: “Son on yılda, Forum günümüzde sektörü etkileyen önemli konuları görüşmek ve yarınlarda nasıl gelişme göstereceğimize dair öngörüleri ele almak ve tartışmak bölgede ve dünyada enerji sanayinin en etkili isimlerini bir arya getirmesiyle ün kazandı . Bu özelliğini 2016'da da sürdürecek olmasıyla guru duyuyoruz.”

Daha fazla bilgi için www.gpcaforum.net adresini ziyaret ediniz

Körfez Petrokimya ve Kimyasallar Derneği Hakkında

Körfez Petrokimya ve Kimyasallar Derneği (GPCA) Arap Körfezinde hidrokarbon pazarlama (downstream) sanayini temsil etmektedir. 2006 yılında kurulan dernek kimyasal ve birleşik sanayilerden 250'nin üzerinde üye şirketin ortak çıkarlarını dile getirmekte, Körfez bölgesindeki kimyasal üretiminin %95'den fazlasını temsil etmektedir. Sanayi bölgedeki en büyük ikinci üretim sektörü olup, yılda 108 milyar $ değerinde ürün imal etmektedir.

Dernek bölgede petrokimya ve kimya sanayini üye şirketlerin birbirleriyle bağlantı kurmalarına, bilgi paylaşmalarına ve geliştirmelerine, uluslararası diyaloga katkıda bulunmalarına ve global petrokimya sanayinin geleceğine etki eden başlıca oyuncular olmalarına yardımcı olan danışmanlık, ağ oluşturma ve düşünce liderliği girişimleri yoluyla destekler.

Sanayi genelinden paydaşlara bölgesel bir platform oluşturma kararlılığındaki GPCA bünyesinde altı çalışma komitesi– Plastik, Tedarik Zinciri, Gübre, Uluslararası Ticaret, Araştırma ve Yenilikçilik, Üçlü Sorumluluk – bulunmakta ve her yıl dünya çapında altı etkinlik düzenlenmektedir. Dernek ayrıca yıllık rapor, düzenli bültenler ve raporlar yayınlamaktadır.

Daha fazla bilgi için www.gpca.org.ae adresini ziyaret ediniz

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5