PAGEV’DEN BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANINA ÇALIŞMA ZİYARETİ

Plastik sektörü sorunlarının çözümü için çalışıyor

Türkiye’nin en genç ve hızlı büyüyen sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan plastik endüstrisi sektörün gelişimini engelleyen sorunlar için çözüm arıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret eden PAGEV heyeti, sektörün başta ithalat olmak üzere yurtdışına harcanan akredite laboratuvar ücretleri ve Ar-Ge merkezi eksikliği konusunda yaşadığı sorunları dile getirdi ve destek talep etti. Ayrıca yerli oyuncak üretiminin yeniden canlandırılması amacıyla yürütülen çalışmalara destek veren Bakan Işık’a PAGEV Oyuncak Komitesi’nin faaliyetleri ile ilgili de bilgi aktarıldı.

Plastik sektörünün çatı kuruluşu Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) sektörünün gelişimini engelleyen sorunların çözümü için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret eden PAGEV heyeti, sektörün başta mamul ve makina sektöründeki ithalat olmak üzere yurtdışı akredite laboratuvar ücretleri ve katma değeri yüksek ürün üretimine katkı sağlayacak Ar-Ge merkezi eksikliği gibi sorunlarını dile getirdi. Bakan Fikri Işık’tan çözüm için destek isteyen heyet, bakanlık destekleri ve atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın yanı sıra, Müsteşar Yardımcımız Ramazan Yıldırım, Sanayi Genel Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Bakan Danışmanımız Dr. Mehmet Duyar’da yer aldılar. PAGEV heyetinde ise Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Cemil Çakar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Murat Özadam, Kazım Öztürk ve Abdullah Karatepe ile Teknik Koordinatörümüz Yağmur Cengiz hazır bulundular.
Heyet, görüşme sırasında çalışmalarını başlattığı plastik sektörünün ilk Ar-Ge merkezi ile ilgili gelişmeleri de aktardı. Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde hayata geçirilecek Ar-Ge merkezi için bakanlık destekleri hakkında bilgi alındı. İthal ürünlerin Türkiye’de üretilmesini sağlayacak bu merkez, sektör temsilcilerinin üzerinde ağır baskı yaratan yurtdışı akredite laboratuvar ücretleri yükünü de hafifletecek.

Ayrıca PAGEV tarafından yerli oyuncak sektörünün korunması ve tekrar canlandırılması konusunda yürütülen tüm çalışmalara en başından beri destek olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a çalışmalarda gelinen son aşama hakkında da bilgi verildi. Düzce’de kurulması planlanan OSB için gelen yoğun başvurular doğrultusunda yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantıda öneriler paylaşıldı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları